Asansörlerin kapsamlarına göre kontrol edilmesi, kontrol esnasında nelere dikkat edileceği firmamız tarafından Elektrikli Asansör Kontrol Formu ve Hidrolik Asansör Kontrol Formuna göre yapılmaktadır. Kontrol formunda çok acil olarak belirtilen eksiklikler asansörün kırmızı etiket almasına, daha az acil ile belirtilenler asansörün sarı etiket almasına neden olmaktadır Asansör ücretleri Firmamız asansörlerin bakını uzman personelimiz ile birlikte hiçbir detayı atlamadan büyük bir titizlikle yerine getirmektedir. Buna göre, kontrol formlarında asansörlerin öncelikle tipleri belirlenerek, sonrasında ise hangi kapsama göre bakılacağı seçilerek, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında kişisel koruyucu ve donanımlar giyilerek asansör kontrolüne hazır bulunulur.
Asansör sistemleri, çeşitleri ve çalışması nasıl olmalıdır? Tüm bunlar oluşturulurken güvenlik sisteminin kurulması, yönetmeliğe uygun olup olmadığının belirli kriterlere göre belirtilmesi gerekir. Hem canlılar hem de yük taşımacılığında kullanılan asansör öncelikle güvenli olmalı ve düzenli bakımlarla bu güveni koruma altına alabilmelidir. Asansör firmaları Dünya’da kullanılan farklı amaçlar için üretilmiş birçok asansör çeşidi bulunmaktadır. İnsan yaşamını kolaylaştırıp ve zamanla geliştirilerek teknolojiyle farklı boyutlar kazanmıştır.
Asansörlerin periyodik kontrolleri 05.11.2011 tarih 28106 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan asansör bakım ve işletme yönetmeliği gereği yılda en az bir kere A tipi muayene kuruluşları tarafından kontrol edilmelidir.
Asansör kontrolüne başlamadan önce her bir asansör durak kapısına yolculara kontrol yapıldığını belirtmek amacıyla “Asansörünüz can ve mal güvenliği açısından kontrol edilmektedir, bir süre kullanım dışıdır.” uyarı levhaları asılarak asansörün kullanılmaması için bilgilendirme yapılır.
BETA ASANSÖR © 2022